Verkeerscontrole

vrijdag 21 april 2017

Purmerend - Op donderdag werd tussen 14.30 en 21.00 uur een grootscheepse verkeerscontrole gehouden op de Jaagweg in Purmerend. Aan de controle werd deelgenomen door afdelingen van de politie, de Rijksdienst voor het Wegverkeer en de Belastingdienst.

In totaal zijn er 66 personenauto's, 6 vrachtauto's, 7 motorfietsen, 1 landbouwvoertuig, 27 bromfietsen, 10 aanhangwagens en 18 bestelauto's gecontroleerd. Dit leverde in totaal achtentwintig bekeuringen op voor onder anderen: te hoge snelheid, negeren rood verkeerslicht, ondeugdelijke zitplaats, opgevoerde brom- en snorfietsen, gladde band, ondeugdelijke bevestiging van een aanhangwagen en niet handsfree bellen.

Tegen een bestuurder bleek nog een boeten open te staan van 148 euro. Het bedrag werd direct geïnd.

Door de Belastingdienst werden met een ANPR (automatische nummerplaatherkenning 3782 voertuigen gescand. In negenendertig gevallen bleek er een belastingschuld te zijn. De belastingdienst heeft op 20 voertuigen beslag gelegd waarvan er 11 direct zijn afgevoerd. Ook werd achterstallige belasting geïnd.

Tijdens de controle zag de politie op de Jaagweg een auto rijden waarvan het kenteken geschorst was. Op het moment dat de motorrijder de bestuurder een volgteken had gegeven ging deze er met hoge snelheid van door. Door diverse motorrijders werd de achtervolging ingezet waarbij het rode licht op de Gorslaan werd genegeerd en de maximale snelheid werd overschreden. Voertuig is uiteindelijk aangetroffen op de Moerasvaren. De bestuurder was te voet gevlucht via het water en het spoor. Hij werd uiteindelijk aangetroffen in de Bloemenbuurt. Hij kreeg een serie bekeuringen.

2017081084

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Monnickendam | 112 alarmeringen Monnickendam | Goedkoop Tanken in Monnickendam | Supermarkten in Monnickendam | Weerbericht Monnickendam